به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد

سرطان پروستات از اولین نشانه تا آخرین درمان + تصاویر
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
 چیست و چگونه درمان می شود؟

واژه ی تقریبا نام آشنا و تلخ سرطان پروستات که امروزه آمار بالایی را در میان مردان بالای 40 الی 50 سال دارد مثل تمام بیماری های دیگر
جای تبلیغات شما
خرید شارژ
برترین کاربر ماه
  • هنوز مشخص نشده است
  • هنوز مشخص نشده است
  • هنوز مشخص نشده است
  • هنوز مشخص نشده است
  • هنوز مشخص نشده است
  • هنوز مشخص نشده است
تبلیغات
جای تبلیغات شما
پنل کاربری
تعبیر خواب
تازه های سرگرمی
پزشکی و سلامت
شیرینی پزی
اموزش پزشکی
خدمات وب و اسکریبت
خدمات بانکی
علمی و اموزشی
dream interpretation
مطالب مستند
مطالب خواندی
سریال
قصه ما مثل شد
ترفند
اموزش اندروید
آمار سایت
  • آمار مطالب
  • کل مطالب : 1302
  • کل نظرات : 5
  • آمار کاربران
  • کل کاربران : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • آمار بازدید
  • بازدید امروز : 1,324
  • گوگل امروز : 0
  • آی پی امروز : 28
  • بازدید دیروز : 742
  • گوگل دیروز : 1
  • آی پی دیروز : 84
  • بازدید هفتگی : 1,324
  • بازدید ماهانه : 8,696
  • بازدید سالانه : 37,592
  • بازدید کل : 1,171,387
  • اطلاعات
  • امروز : دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
  • آی پی شما : 18.116.90.140
  • مرورگر شما : Safari 5.1
اتاق آرزو
عضویت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
خبرنامه
خبرنامه
با عضویت در خبرنـــــــــامه می توانید آخرین مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید .
آرشیو ماهانه
هایپرتمپ دات آی آر
تبلیغات متنی
تبلیغات متنی
تبلیغات متنی
تبلیغات متنی
سرطان پروستات از اولین نشانه تا آخرین درمان + تصاویر
  • تعداد بازدید : 164
  • سرطان پروستات از اولین نشانه تا آخرین درمان + تصاویر

     چیست و چگونه درمان می شود؟

     

    واژه ی تقریبا نام آشنا و تلخ سرطان پروستات که امروزه آمار بالایی را در میان مردان بالای 40 الی 50 سال دارد مثل تمام بیماری های دیگر با علائم و نشانه هایی در بدن ایجاد می شود ، نشانه هایی که با شناخت آنها می توان مانع از بروز و پیشروی بزرگ شدن پروستات شد . در این مسیر مراقبت ها ، تغییرات در سبک زندگی و انتخاب بهترین گزینه درمان که توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود مهم ترین قدم ها محسوب می شوند.

     

     سرطان پروستات

    سرطان پروستات از تشخیص تا درمان

    همه چیز درباره سرطان پروستات از علائم تا درمان:

     پروستات چیست؟

     پروستات یک غدد کوچک در دستگاه تناسلی مرد است. این غده به ساختن منی (مایع شیری رنگ که در هنگام نعوظ اسپرم را از بیضه ها در طول آلت تناسلی حرکت می دهد) کمک می کند.غده پروستات که به شکل و اندازة یک گردو است در قسمت  عمقی لگن، زیر مثانه و در جلوی رکتوم (راست روده) قرار گرفته است. همچنین، پروستات بخشی از پیشابراه را، یعنی لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج و از طریق آلت تناسلی حمل می کند، احاطه کرده است.

    سرطان پروستات

     ایجاد و رشد سرطان پروستات - پروستات نرمال و غیرطبیعی

    سرطان پروستات و انواع آن

    سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع مردان می باشد، با اینحال در سنین کم تر از 50 سال نادر بوده و بیشتر در مردان مسن رخ می دهد. انواعی مختلفی از سرطان پروستات وجود دارد، که نحوه ی ایجاد و پیشرفت هر یک از آنها اندکی با دیگری متفاوت است. اغلب اوقات سرطان به تدریج در طول زمان به وجود می آید و خطر انتشار وسیعی به همراه ندارد. از طرف دیگر، برخی از انواع سرطان پروستات نیز می توانند انتشار بسیار سریع و مخربی داشته باشند. 

    سرطان پروستات اولیه

     سرطان پروستاتی که در مراحل اولیه یعنی زمانیکه در حد غده پروستات است و پخش نشده، شناسایی گردد، دارای شانس بیشتری برای درمان موفق می باشد.

    سرطان پروستات پیشرفته

     سرطان پروستات پیشرفته یعنی اینکه سرطان به خارج از کپسول پروستات انتشار یافته است. معمولا این سرطان، در استخوان ها و گره های لنفاوی دیده می شود. سرطان پیشرفته پروستات با نام سرطان متاستاتیک نیز شناخته می شود. سرطان متاستاتیک، سرطانی است که در بدن پخش شده است.

     سرطان پروستات

    عکس غده سرطان پروستات جدا شده از بدن بیمار

    علائم و نشانه های سرطان پروستات

    بخاطر موقعیت قرارگیری پروستات در بدن، سرطان پروستات معمولاً با علائم خاصی همراه است.وقتی پروستات به علت سرطان یا مشکلی دیگر بزرگ می شود، این مجرا در پروستات تنگ تر و تنگ تر می شود. با باریک شدن این لوله، ادرار سخت تر از بدن خارج می شود. 

    سرطان پروستات چهار نشانه ادراری دارد:

     تکرر – ادرار کردن در دفعاتی بسیار بیشتر از حد طبیعی

    اضطرار – حس اینکه باید فوراً ادرار کنید

    شب ادراری – بیدار شدن مداوم طی شب برای ادرار کردن

    تردید – دشواری شروع جریان ادرار 

    درد و ناراحتی ناشی از سرطان پروستات

    درد در نیمه ی پایینی بدن از جمله نشانه های رایج میان مردانی است که به سرطان پروستات مبتلا می شوند. این درد معمولا در ناحیه ی پایین کمر، پاها، و باسن رخ می دهد. هم چنین ممکن است شخص مبتلا هنگام نشستن، در لگن خود احساس ناراحتی کند یا به طور کلی، در همه ی استخوان ّهای بدن اش اندکی دچار درد شود.  

    نشانه سرطان پروستات در مایع منی

     شکل و ظاهر مایع منی، غالبا به دلیل وجود خون در آن تغییر می کند.شخص مبتلا ممکن است توانایی اش را برای حفظ نعوظ به اندازه ی مناسب برای برقراری رابطه ی جنسی از دست بدهد.ولی در حقیقت، حدود دوسوم از مردانی که به سرطان پروستات مبتلا می شوند، بسیاری از این علائم را در خود مشاهده نمی کنند. ولی یک سوم باقی مانده معمولا متوجه ی حداقل یکی از این علائم می شوند.  

    علل ایجاد سرطان پروستات

     علت اصلی ایجاد سرطان پروستات تا حدودی نامشخص است. پژوهش های پزشکی تنها توانسته اند در این مورد به مشکلات سلولی اشاره کنند. درست مانند انواع دیگر سرطان، سرطان پروستات نیز وقتی به وجود می آید که در این غده ی تناسلی سلول های غیرطبیعی تولید شوند. این سلول های جهش یافته بسیار سریع تر از سلول های سالم منتشر می شوند و فضای بیش تری از پروستات را اشغال می کنند. رشد این سلول های می تواند به ایجاد یک تومور در بافت پروستات منجر شود؛ سپس سلول ها از تومور جدا می شوند و در بخش های دیگر بدن نیز رشد می کنند.

    به طور کلی عوامل و دلیل ایجاد سرطان پروستات را به چند بخش تقسیم کرد که شامل:

     سن، یکی از عواملی که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد، سن می باشد. هرچه یک مرد مسن تر باشد، خطر  بیشتری وی را تهدید می کند.

    ژنیتک، مردانیکه در خانواده شان سابقه سرطان پروستات دارند در خطر بیشتری هستند، همچنین مردانیکه در خانواده شان بیشتر خانم ها سرطان سینه دارند، در خطر بیشتری می باشند.

    چاقی و اضافه وزن، مردان چاق مبتلا به سرطان پروستات در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته هستند.

    بیماری های مقاربتی، تحقیقات نشان می دهد مردانیکه مبتلا به سوزاک بوده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به این سرطان می باشند.

    بعضی از داروها، تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه داروهای ضدالتهاب باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می شوند.

    سرطان پروستات

    تاثیر دارو و چاقی در ایجاد سرطان پروستات

       

    انواع درمان و نمونه برداری سرطان پوستات

    اغلب برای مردانی که به مراحل اولیه سرطان پروستات مبتلا هستند و در سلامتی به سر می برند، جراحی یک راه درمانی مناسب است. به عمل جراحی که در آن پروستات را برمی دارند، پروستات برداری و یا پروستاتکتومی می گویند. به طور معمول جراحان از این دو روش استفاده می کنند: 

    درمان سرطان پروستات با پروستات برداری رتروپوبیک

    در این روش جراح پروستات را با یک برش در بالای استخوان شرمگاهی در زیر شکم خارج می کند. او همچنین غدد لنفی نزدیک پروستات را از حیث ابتلا به سرطان بررسی می کند. این روش به جراح این امکان را می دهد تا از صدمه دیدن اعصابی که نزدیک پروستات هستند و کنترل مثانه و نعوظ با آنهاست، جلوگیری کند. 

    درمان سرطان پروستات با  جراحی سرمایشی

    جراح با کمک سونوگرافی بافت را منجمد و سپس ذوب می کند تا سرطان پروستات را از بین ببرد. از این روش ـ اغلب زمانی  استفاده می کنند که هرچند بیماری هنوز محدود است اما در پروستات پیشرفت بیش تری کرده است. زمانی هم که جراحی یکی از راه های درمانی نباشد، از آن استفاده می کنند. در این روش، پروستات را برنمی دارند.

    درمان سرطان پروستات با پروستات برداری پرینه آل

    در این نوع عمل جراحی، که کم تر از آن استفاده می کنند، جراح از طریق برش بین پوست بیضه و مقعد به پروستات دسترسی پیدا می کند. در این روش، جراح نمی تواند غدد لنفی را از حیث ابتلا به سرطان بررسی کند. بنابراین، خودداری از آسیب رساندن به اعصاب مهار کنندة نعوظ مشکل است. از این روش زمانی استفاده می کنند که سرطان به پروستات محدود است. 

    درمان سرطان پروستات با جراحی لاپاروسکوپی

    جدیدترین نوع جراحی برای برداشتن پروستات است. در این روش برش کوچک تری ایجاد می شود و از لولۀ باریکی که دوربینی در انتهای آن نصب شده است، استفاده می کنند که به وسیلۀ روبات کنترل می شود.

    پرتودرمانی روشی نوین برای درمان سرطان پروستات

    در این نوع درمان از مقدار بالای انرژی تابشی جهت درمان سرطان استفاده می کنند. پرتودرمانی زمانی انجام می شود که سرطان در پروستات وجود دارد اما به اندام های دیگر گسترش پیدا نکرده است.

    سرطان پروستات

    درباره انواع پرتو درمانی سرطان پروستات

    از این روش همچنین، زمانی که به علت سن، سلامتی یا انتخاب شخصی امکان جراحی وجود ندارد، استفاده می کنند. دو نوع پرتودرمانی وجود دارد:

    پرتودرمانی خارجی:یک دستگاه به سلول های سرطانی پرتو می تاباند. دستگاه اطراف بدن می چرخد و پرتو را از جهت های زیادی به بدن می تاباند. بعد از اینکه پزشک قسمتی از بدن را که به اشعه نیاز دارد، به طور دقیق مشخص کرد، درمان معمولاً 1 بار در روز، 5 روز در هفته و به مدت 6 تا 8 هفته انجام می شود. 

    براکی تراپی (Brachytherapy): این روش نوعی پرتودرمانی داخلی است، که به آن روش کاشت دانه ای هم می گویند. پرتو به وسیلة کاشتن دانه های کوچکی در پروستات به بدن تأیید می شود. بسته به اندازه پروستات، معمولاً 40 تا 1300 دانه در پروستات قرار داده می شود. هر دانه مقدار اندکی ماده رادیواکتیو دارد که به شعاع یک اینچ در اطراف خود پرتو ساطع می کند. 

     

    راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات

    مثل همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و برای سرطان پروستات هم مثل هر بیماری دیگر راههای برای جلوگیری از بروز وجود دارد که شامل: 

    یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات، غلات کامل و کم چربی انتخاب نمایید. اگر بخواهیم برنامه غذایی مناسب ضد  پروستات را به شما معرفی کنیم چند شماره پاسخ سوال خواهد بود.

    مصرف فیبرهای گیاهی(حاوی سلولز و همی سلولز) و پروتئین های گیاهی نظیر سویا به دلیل داشتن ایزوفلاونی به نام Genistein که مانع رشد سلول های سرطانی می شود.

    مصرف سبزیجات مانند انواع کلم ها(کلم گل، کلم پیچ، کلم تکمه و...) به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر ایندول ـ کربونیل، گلوکاریک اسید(کلسیم ـ دی ـ گلوکارات) وسولفورافان.

    مصرف گوشت ماهی به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا3

    سرطان پروستات

    تغذیه مناسب و ضد سرطان پروستات

    نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار، رشد سرطان پروستات را کند می کند.

    مصرف سلنیوم، ویتامین های D و E و عنصر روی.

    ورزش و فعالیت بدنی، با ورزش روزانه حداقل 30 دقیقه و افزایش فعالیت بدنیتان سلامتی خود را افزایش و خطر ابتلای خود به  سرطان پروستات را کاهش دهید.

    حفظ وزن مناسب، اگر وزن فعلی شما مناسب است، پس آن را حفظ نمایید و اگر زیاد است شروع به کم کردن وزن کنید.

     

    درمان و پیشگیری از سرطان پروستات با داروهای گیاهی:

    در کنار مصرف مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از ابتلاء، چنانچه بیماری حاد شود، می توان از گیاهان دارویی مفید برای درمان اختلالات پروستات (به ویژه تورم) بهره جست. از جمله این گیاهان دارویی می توان به نخل اره ای ایرانی، گزنه، کدوی پوست کاغذی، کتان روغنی، شیرین بیان، قارچ گانودرما، جینسینگ آسیایی، تویا، سویا، ادریسی، دم اسب، ذرت، شبدر قرمز،چای سبز، انگور خرس، مِلون تلخ(خربزه وحشی)، بارهنگ(اسفرزه) آبی و خربزه درختی اشاره کرد. 

     سرطان پروستات

    نسخه های خانگی و گیاهی ضد سرطان پروستات

    درنهایت بهترین درمان سرطان پروستات چیست؟

    هر بیمار، یک فرد منحصر به فرد با مجموعه ای از ویژگی ها است.

    تجربه، فرهنگ و علائق بیمار کمک می کند تا بهترین روش درمان را انتخاب کنیم.

    سلامت دستگاه قلبی عروقی نیز در تعیین نوع درمان موثر است.

    درنهایت شناخت و مراجعه به یک پزشک متخصص اورولوژی و بیماری های دستگاه تناسلی مردان بهترین اقدام در این زمینه است.

    نظرات
  • در قمست نظرات مشکلات و پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در جریان بگزارید.

  • کد امنیتی رفرش
    تبادل لینک
    سامانه تبادل لینک هوشمند لینیک تبلیغات رایگان - درچ رایگان آگهی و تبلیغات پارتیشن و مبلمان اداری - فرآذین تولید کننده پارتیشن و مبلمان اداری تبادل لینک - تبادل لینک سه طرفه و تبادل لینک رایگان

    آمارگیر وبلاگ